Wanneer je net begint met ondernemen, is het misschien lastig om een passend zakelijk energiecontract te vinden. De kans is groot dat je nog niet goed weet wat voor een soort energiecontract je precies nodig hebt en bij welke zakelijke energieleverancier je zo’n contract af wil nemen. Ook weet je waarschijnlijk nog niet helemaal uit wat voor soort energietarieven je kunt kiezen. Geen zorgen: in dit artikel lees je meer over kleinzakelijke en grootzakelijke energie en hoe je door te beginnen met zakelijk energie vergelijken altijd de beste energiedeal scoort voor je onderneming.

Kies je voor kleinzakelijke of grootzakelijke energie?

Voordat je op zoek gaat naar een passend energiecontract voor je bedrijf is het goed om te weten wat voor soort zakelijk contract je nodig hebt. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen kleinzakelijke en grootzakelijke energiecontracten. Vrijwel alle en een groot deel van de mkb’ers heeft een kleinzakelijk contract nodig. Dit contract kun je wel een beetje vergelijken met een particulier energiecontract. Zo krijg je één factuur per maand en betaal je altijd een voorschot. Aan het einde van het jaar krijg je vaak geld terug of moet je nog wat bijbetalen als blijkt dat je toch meer energie dan verwachting hebt gebruikt. Daarnaast heb je nog een grootzakelijk energiecontract. Dat is een contract dat bedrijven afnemen die beschikken over elektrische aansluitingen waarvan de totale capaciteit groter dan 3 x 80 Ampère is en waarvan de capaciteit van de gasaansluiting groter dan 40m3 per uur is. Grootzakelijke verbruikers ontvangen twee facturen, één van de netbeheerder en één van het energiebedrijf, en betalen alleen voor de zakelijke energie die ze verbruiken.

Keuze tussen grijze en groene energie voor je bedrijf

Weet je eenmaal wat voor een soort energie je nodig hebt dan is het tijd voor de volgende stap; kies je voor een zakelijk energiecontract met grijze of groene energie? Steeds meer mensen kiezen voor het duurzame alternatief van grijze stroom. Met groene energie draag je namelijk je steentje bij aan een beter milieu; iets wat nodig is in deze tijd van klimaatverandering. Dat ligt voornamelijk aan de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij, een gas dat schadelijk is voor het milieu. Het zorgt ervoor dat de aarde opwarmt. Bij de productie van groene energie zit dat gelukkig net even anders. Groene stroom is afkomstig uit natuurlijke bronnen, zoals de zon of de wind. Bij de productie van energie uit dergelijke bronnen komt veel minder CO2 vrij. Alleen daarom zou je dus al kunnen kiezen voor groene energie. Wil je wat betekenen voor een betere wereld? Dan is groene stroom de beste optie. Weet je het nog niet zo goed? Dan kun je altijd nog voor grijze energie voor één jaar gaan om daarna je keuze te heroverwegen.

Scoor het meest voordelige energiecontract met vergelijken

Het maakt niet uit of je voor een grijs of groen energiecontract wilt gaan; de kans is groot dat je sowieso niet te veel wilt betalen voor je zakelijke energie. Gelukkig is er een aantal tips dat je op kunt volgen om een zo voordelig mogelijk zakelijk energiecontract te scoren. Begin bijvoorbeeld met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk via een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een handige tool waarmee je direct kunt beginnen. Het enige dat je hiervoor moet weten, is wat voor soort zakelijke energie je nodig hebt: kleinzakelijk of grootzakelijk? En groen of grijs? Ook moet je weten wat je jaarlijkse energieverbruik is. Op basis van die gegevens gaat de zakelijke energievergelijker op zoek naar meerdere passende deals. Daaruit kies jij altijd het contract met de beste match. Goed om te weten: dit soort tools zijn onafhankelijk. Dat betekent dat je altijd het meest complete aanbod van dat moment te zien krijgt en je dus niet verder hoeft te zoeken.

- A word from our sposor -

spot_img

Zo scoor jij een zakelijk energiecontract dat bij je past