Jij en je partner werken allebei fulltime en hebben echt geen tijd om op je kind te passen. In deze drukke tijden heb je ook geen zin om een oppas te vinden, want hier moet je weer mee communiceren en dingen mee afstemmen. Of je denkt op iemand te kunnen rekenen en dan zegt diegene weer af. Voor het gemak en ook voor het plezier en de ontwikkeling van je kind, doe je er goed aan je kind naar de kinderopvang te brengen.

Welke kinderopvang?

Er zijn natuurlijk verschillende kinderdagverblijven. Ieder met een eigen visie en een eigen manier van de omgang met kinderen. Het kan zo alsnog lastig worden om de juiste opvang voor je kind te kiezen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de opvang in de buurt van je werk is of in de buurt van je huis. Je hebt het al druk en als je ook nog eens lang onderweg bent naar de opvang, is dat zonde van je tijd. Woon je bijvoorbeeld in of rondom Rijswijk dan is het slim om te kiezen voor kinderopvang Den Haag.

We noemden het al eerder. De visie van de opvang. Je wilt dat je kind de beste opvoeding krijgt. Als je je kind veel naar de opvang stuurt of naar het dagverblijf dan zijn zij dus samen met jou verantwoordelijk voor de opvoeding van je zoon of dochter. Kinderopvang Piccolini heeft bijvoorbeeld een gecombineerde visie. Zo vinden zij het belangrijk dat het kind zo veel mogelijk dingen zelfstandig kan doen. Dit doen ze wel spelenderwijs, maar zo zorgen ze er wel voor dat het kind helpt bij allerlei soorten zaken.

Naast de zelfstandigheid staat tweetaligheid ook centraal. Spelenderwijs leren de kinderen Engels. Doordat er ook internationale kinderen binnen de opvang zitten leren de Nederlandse kinderen Engels en de internationale kinderen Nederlands. Hierbij wordt uiteraard gekeken naar het individuele kind en hierop wordt het tempo en de manier waarop de taal wordt aangeleerd aangepast.

Keuze is reuze

Het blijft lastig om je kind niet thuis te hebben en elke keer weg te brengen naar de opvang, maar als je tussen al die kinderdagverblijven de juiste weet te vinden voor je kind, leert je kind daar heel veel en heeft je zoon het onwijs naar zijn zin. Hierdoor ga jij ook met een gerust hart aan de slag en behaal jij ook je successen. Eigenlijk kun je, als je het goed doet, hiermee een win-winsituatie creeëren. 

- A word from our sposor -

spot_img

Je kind naar de opvang