Als jij betrokken bent bij een verkeersongeval of jij ziet een verkeersongeval gebeuren, dan is het belangrijk dat jij weet wat er moet gebeuren. Zijn de hulpdiensten al op de hoogte van het ongeval? Mocht dat niet zo zijn dan is het belangrijk om direct de hulpdiensten in te schakelen. Als er slachtoffers zijn gevallen is het belangrijk om nooit iemand uit een auto te verplaatsen, tenzij een auto in brand vliegt. Botten kunnen namelijk gebroken zijn waardoor dit voor meer schade in het lichaam kan zorgen zodra de persoon verplaatst wordt. Hiernaast is het ook enorm belangrijk om rekening te houden met je eigen veiligheid!

 

Wat moet je doen zodra niemand gewond is geraakt?

Als er niemand gewond is geraakt door het ongeval, maar jij wel betrokken bent dan is het tijd om een aanrijdingsformulier in te vullen. Hierdoor kan de politie het ongeval sneller afhandelen. 

 

Ik ben het slachtoffer in het ongeval

Wanneer het ongeval niet jouw schuld is, betekent dit dat jij het slachtoffer bent van het ongeval. Slachtoffer worden van een ongeval is zeer vervelend, maar jij hebt recht op bepaalde reglementen. Je kan namelijk een schadeclaim indienen bij de rechtbank mits je letsel hebt overgehouden aan het ongeval. Houd er wel rekening mee dat je daar altijd een letselschade advocaat voor in dienst moet nemen. Een letselschade advocaat kan je namelijk verdedigen in de rechtszaak. Door het inschakelen van een letselschade advocaat word je serieus genomen en kan je genieten van een uitstekende verdediging.

 

Hoe vind ik een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat is te vinden in elke stad. Hierdoor kun je ook bij jou in de buurt terecht bij een uitstekende letselschade advocaat. Wanneer je een letselschade advocaat hebt gevonden, is het belangrijk om te kijken naar een geschikte datum voor een afspraak. Bij deze afspraak gaat de letselschade advocaat belangrijke taken met jou bespreken. Zo vertelt de advocaat hoe de rechtszaak er bijvoorbeeld uit komt te zien. 

 

Hoeveel schadevergoeding krijg ik?

Een schadevergoeding kun je krijgen wanneer je letsel hebt overgehouden aan het ongeval. Dit kan bijvoorbeeld ook een hersenschudding zijn. Het verschilt per rechtszaak hoeveel schadevergoeding je gaat krijgen. Daarnaast hangt dit ook van het soort letsel af. Zodra je een zwaar letsel hebt overgehouden aan het ongeval, is het mogelijk dat dit bedrag kan oplopen tot 75.000 euro. Heb je enkel wat schrammen overgehouden? Dan kun je dit rechtstreeks met de aansprakelijke verzekeraar regelen. Je hoeft hiervoor geen rechtszaak aan te vragen.

 

- A word from our sposor -

spot_img

Ongeval op de weg, wat nu?