Je hebt de keuze uit veel in je leven. Wel op vakantie, niet op vakantie. Met de auto, met de trein. Wat je gaat eten in de avond en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je hebt ook de keuze voor een hoortoestel als je niet zo goed kunt horen. Dit is hopelijk een keuze die je iets zorgvuldiger maakt dan de andere, hierboven genoemde dilemma’s. Wij willen je dan ook helpen bij het zorgvuldig maken van die keuze. We vertellen je daarom waar je uit kunt kiezen met een hoortoestel. Je hebt veel opties en daarom is het begrijpelijk dat je niet meer weet wat je moet. Geen zorgen, wij helpen je dus wel een handje. In deze blog lees je een paar verschillende hoortoestellen die je kunt kiezen.

In het oor

Hoortoestellen zijn er in verschillende opties zoals je nu weet, maar een bekende optie is die van in het oor. Wat hij gemeen heeft met andere? Nou, bijna allemaal zijn oplaadbare hoortoestellen evenals een in het oor hoortoestel dus. Hoortoestellen zul je vrijwel altijd moeten opladen en dit kun je vrij gemakkelijk doen. Een in het oor hoortoestel moet je in je oor dragen en valt, zoals ze dat noemen, volledig in de gehoorgang. Het is een type hoortoestel dat gemakkelijk te gebruiken is, maar is wel wat gevoeliger voor reparatie etcetera. 

Luidspreker in oor

De meest gebruikte van alle hoortoestellen is een hoortoestel met een luidspreker in het oor. Hij wordt het meest gebruikt omdat dit een hoortoestel is dat je nauwelijks ziet. Toch is dit een minder geschikte optie als je echt slecht gehoor hebt, dan is dit niet voldoende. Hij is wel iets minder goed te gebruiken maar wel geschikt voor ongeveer elk type oor. 

Achter het oor

Dit type gehoorapparaat is eigenlijk vrijwel de beste optie als je zwaar gehoorverlies hebt ondergaan. Je hebt een apparaatje achter je oor waaraan een kleine slang zit bevestigd die in je oor gaat. Die slang zit weer bevestigd aan een op maat gemaakt oorstukje. Dit is tevens een gehoorapparaat dat het minst gevoelig is voor schade en dus reparaties. Daarnaast is het een gehoorapparaat dat gemakkelijk te onderhouden (lees: schoonmaken) en te gebruiken is. Je hebt ook hier, net als bij de andere opties, voldoende keuze omtrent opties van je gehoorapparaat. Koppelen met je telefoon en ga zo maar door; het is allemaal mogelijk. 

- A word from our sposor -

spot_img

Wat voor soort hoortoestellen kun je kiezen?