Een tuin heeft nu eenmaal veel te verduren. Hierbij kun je denken aan de nodige regen, zon, wind, sneeuw en andere weersomstandigheden. Het kan daarom handig zijn om je tuin hier voor bijvoorbeeld de wintermaanden op voor te bereiden. Alleen hoe zorg je nu voor een goede voorbereiding op de tuin? Hieronder lees je daar meer over!

Haal bladeren weg

Vooral tijdens de herfst kunnen er de nodige bladeren de tuin in vallen. Hierbij is het dan wel zo handig als je deze bladeren op tijd weghaalt. Natuurlijk hoeft dit niet altijd, want het ligt maar net waar de bladeren zich bevinden. Hoewel het niet altijd nodig is om de bladeren weg te halen, kan het wel beter zijn voor bijvoorbeeld het zicht op de tuin. Voorkom mogelijke vlekken en zorg ervoor dat je tuin op orde blijft. 

Bescherm je tuinmeubels

In de meeste gevallen heb je de nodige tuinmeubels in je tuin staan. Tijdens de zomermaanden kun je hier goed van genieten. Denk bijvoorbeeld aan de loungeset of de barbecue. Dit is natuurlijk fijn om gebruik van te maken, maar wat doe je ermee in de winter? Je kunt de keuze maken om te kijken voor tuinmeubelhoezen. Deze kun je vinden in bijvoorbeeld de tuinmeubelhoesshop. Door middel van de tuinmeubelhoezen, voorkom je dat de tuinmeubels kapot gaan of vies worden. Zo kun je door middel van bijvoorbeeld een barbecuehoes na de mindere maanden weer goed gebruik maken van de barbecue. 

Bescherm planten

In veel tuinen zie je verschillende planten voorbij komen. Dit is erg leuk, maar kost natuurlijk ook de nodige tijd en moeite. Je moet planten in zowel de zomer als de wintermaanden goed onderhouden. Hierbij kun je denken aan het water geven en knippen van de planten, maar in de wintermaanden ook het beschermen ervan. Net als bij de tuinmeubels doe je als het ware een soort hoes om de planten heen. Dit werkt erg goed, want hierdoor kan de kou niet snel bij de planten komen, waardoor ze na de winter ook nog mooi zullen zijn.

Houd de tuin schoon

Eerder heb je kunnen lezen dat het handig is om de bladeren af en toe weg te halen uit de tuin. Hiermee zorg je er al voor dat je de tuin schoon houdt. Toch kan het vooral bij houten terrassen handig zijn deze voor de winter alvast schoon te maken en een beschermlaag te geven. Je kunt op het terras namelijk last krijgen van algen. Door de juiste bescherming, kun je dit makkelijk weghalen en kun je al snel weer genieten van je mooie tuin.

- A word from our sposor -

spot_img

Tuin voorbereiden op de wintermaanden