Is het dak van je woning, garage, aanbouw of overkapping beschadigd en moet je het repareren? Of is de dakbedekking gewoon aan vervanging toe? Welke situatie ook op jou van toepassing is; er bestaat een grote kans dat je EPDM dakbedekking tegenkomt in je zoektocht naar de juiste dakbedekking voor jouw klus. Maar wat is EPDM dakbedekking precies, waar wordt het van gemaakt en welke voordelen heeft dit type dakbedekking ten opzichte van andere soorten dakbedekking? Je leest er alles over in dit blog. 

Wat is EPDM dakbedekking? 

EPDM dakbedekking is dakbedekking in de vorm van een synthetische, rubberen folie die erg goed geschikt is voor het bedekken van platte daken. Dit type dakbedekking wordt veel gebruikt voor garages, overkappingen en huizen met relatief platte (of heel lichtjes hellende) daken. Ook wordt het tegenwoordig veel gebruikt om kelders of gevels waterdicht mee te maken. EPDM dakbedekking is in Nederland erg populair vanwege de duurzaamheid, sterkte en het gebruiksgemak van het materiaal. 

Waar wordt EPDM dakbedekking van gemaakt?

EPDM dakbedekking wordt gemaakt van Ethyleen Propyleen Dieen en Monomeen. Dat zijn stuk voor stuk synthetische soorten rubbers of elastomeren. Dit maakt het materiaal erg flexibel en toch goed bestand tegen beschadiging. EPDM wordt gemaakt door een proces dat polymerisatie heet. Dat houdt in dat de eerder genoemde stoffen met elkaar worden samengevoegd. Vervolgens wordt het materiaal door walsen gerold en gevulkaniseerd. 

Wat zijn de voordelen van EPDM dakbedekking? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is EPDM dakbedekking erg duurzaam. Het materiaal kan tot wel vijftig jaar lang meegaan. Het gebruiken van EPDM dakbedekking heeft echter nog veel meer belangrijke voordelen. Zo is het materiaal volledig waterdicht en erg flexibel en rekbaar. Tegelijkertijd is deze bijzondere rubberfolie erg sterk; het krimpt, barst, scheurt en rot niet. Dat is zeker voor dakbedekking die zich bevindt tussen allerlei materialen die, afhankelijk van de weersomstandigheden, krimpen en/of uitzetten, een erg belangrijk voordeel. Ook is EPDM dakbedekking op maat gemakkelijk verkrijgbaar en kun je het in Nederland ook voor tegen zeer scherpe tarieven EPDM kopen. Tenslotte is EPDM dakbedekking erg gemakkelijk te plaatsen. Het is licht in gewicht, erg flexibel en op maat verkrijgbaar. Daarom kun je dit type dakbedekking, als je een beetje handig bent, dus gewoon zelf aanleggen! Zo bespaar je dus op de kosten die je anders kwijt zou zijn aan het inhuren van een professional. 

- A word from our sposor -

spot_img

Dit moet je weten over EPDM dakbedekking