Het regent heel vaak in Nederland en dit heeft dan ook gevolgen voor uw huis. Heeft u bijvoorbeeld vaak last van vocht in huis? Dan is dit meestal het gevolg van een vochtige fundering. Dit probleem kunt u gemakkelijk oplossen door de Gevel impregneren. Maar wat is impregneren precies? Waarom zijn dingen zoals Voegen vervangen belangrijk voor uw huis? En waarom moet u dit door een expert laten doen? In deze blogpost leest u alles over impregneren!

Wat is impregneren? 

Impregneren is een waterdichtmakende behandeling. Het voorkomt dat vocht vanuit de fundering in de muur kan trekken. Dit doet het door een waterdicht laagje aan te brengen op de muur. Hierdoor krijgt het vocht geen kans meer om in de muur te trekken en blijft uw huis droog! Dit is belangrijk voor het onderhoud en de waarde van uw huis.

Waarom is impregneren belangrijk?

Een vochtige fundering is niet alleen vervelend, het is ook erg slecht voor uw huis. Vocht in de muur kan namelijk leiden tot allerlei problemen. Zo kunnen er schimmels en algen gaan groeien in de muur. Ook kan het voor beschadigingen aan de muur zorgen. Daarnaast is een vochtige fundering ook een ideale broedplaats voor ongedierte zoals mieren, ratten en kevers. Impregneren is dus belangrijk om al deze problemen te voorkomen!

Waarom door een expert laten doen?

Impregneren lijkt een eenvoudige klus, maar het is heel belangrijk dat dit goed en precies gebeurt. Het is namelijk mogelijk dat er na het impregneren nog vocht in de muur zit. Dit kan leiden tot alle bovengenoemde problemen. Daarnaast is het ook mogelijk dat er geen waterdicht laagje aan de muur wordt aangebracht. Wanneer u dit door een expert laat doen, weet u zeker dat alles goed gedaan wordt en kunt u met een gerust hart genieten van een droge, sterke en schone muur!

De voordelen van goede fundering op een rijtje:

– Uw huis blijft mooi droog

– Schimmels en algen hebben geen kans meer om te groeien

– U voorkomt beschadigingen aan de muur

– Ongedierte zoals mieren, ratten en kevers hebben geen plek meer om te nestelen.

Als u er dus voor kiest om de fundering van uw huis goed te laten impregneren, weet u zeker dat u vele problemen in uw huis voorkomt. Wacht dus niet langer en laat een expert impregneren! Het is de moeite waard!

- A word from our sposor -

spot_img

Impregneren van je muur: wat, waarom en hoe?