Steeds meer mensen maken kennis met de cryptomarkt. Door al het nieuws omtrent NFTs, Bitcoin en enorme koersstijgingen van altcoins, zijn cryptocurrencies het gesprek van de dag. Echter beweegt de koers met pieken en dalen. Zo is de Bitcoin koers in 2021 zeer hard gestegen, maar daalde de waarde vanaf mei ook met 50%. In het najaar verdubbelde de waarde van de digitale munt, waarbij de koers een all time high maakte. Indien je interesse hebt in de cryptomarkt, maar niet te veel risico wil lopen, hebben we voor jou de 3 meest veilige opties cryptomunten onderzocht.

Stablecoins

De meest veilige cryptocurrencies zijn stablecoins. Deze coins bewegen met fiat valuta mee. Zo zijn er stablecoins die de euro, Amerikaanse dollar of Britse pond nabootsen. Deze coin is dus altijd $1 of €1 waard. Hierdoor blijft de prijs stabiel, terwijl een altcoin van €0,5 naar €7,5 kan gaan en vice versa. Veel investeerders hebben een deel van hun portfolio in stablecoins, om bij eventuele koersdalingen bij te kunnen kopen. Ook kun je stablecoins staken. Dit proces lijkt enorm op het sparen op de spaarrekening bij de bank. Je zet je geld op een platform en ontvangt hierover een mooi rendement, waar de bank niet aan kan tippen.

Bitcoin

Na de stablecoins, wordt Bitcoin als meest stabiele crypto gezien. Bitcoin is één van de oudste cryptocurrencies, die sinds jaar en dag de grootste cryptomunt op de cryptomarkt is. Wanneer de Bitcoin koers zakt, zakken de meeste altcoins nóg harder. Bitcoin is minder volatiel, waardoor je relatief minder verlies maakt. Daarnaast maak je dus ook minder winst ten opzichte van altcoins, maar je risico is wel beter afgedekt. En wat is minder winst? Bitcoin is tussen maart 2020 en april 2021 (13 maanden) 20 keer zoveel waard geworden! Dat lijkt mij een rendement waar weinig andere beleggingen aan kunnen tippen.

Ethereum

Ondanks dat de altcoins als meest risicovol worden gezien, is er één altcoin die als uitzondering op de regel gezien kan worden. Ethereum zit tussen Bitcoin en de meeste altcoins in. De koers is misschien iets volatieler dan die van Bitcoin, maar Ethereum is een vrij stabiele partij op de cryptomarkt. Naast dat dit terug te zien is in de Ethereum koers, zijn er veel ontwikkelaars die gebruik maken van de blockchain technologie van Ethereum. Zo maken bijvoorbeeld Samsung en Microsoft gebruik van de Ethereum blockchain. Ook op de cryptomarkt zijn er veel cryptocurrencies die gebruik maken van de Ethereum blockchain. Hierdoor is Ethereum zo’n belangrijke speler, dat de vraag naar de coin groter is dan bij andere altcoins.

- A word from our sposor -

spot_img

Wat zijn de meest veilige coins op de cryptomarkt?