Het bezoeken van een tandarts is ontzettend belangrijk. Omdat je dagelijks verschillende etenswaren eet, kan het voorkomen dat er bacteriën blijven hangen. Dit zorgt dan voor gaatjes, waardoor je tanden alleen maar kunnen gaan rotten. Het bezoeken van een tandarts is daarom erg belangrijk. Het is verstandig om twee keer per jaar de tandarts te bezoeken. Dit gaat dan enkel om een controle. Is er nou wat mis met de tanden? Dan wordt er verzocht om een nieuwe afspraak in te plannen voor het oplossen van het probleem. 

Nog geen tandarts? Ga dan snel op zoek naar een

Het vinden van een tandarts is in verschillende regio's in Nederland erg moeilijk. Dit komt omdat wij in Nederland te maken hebben met een tandarts tekort. Als je nog geen tandarts hebt, is het dus verstandig om op zoek te gaan naar een tandarts. Ben jij woonachtig in Den Haag en ben je op zoek naar een nieuwe tandarts? Dan kun je via het internet zoeken naar ‘’tandarts Den Haag’’. In Den Haag heb je 172 geregistreerde tandartsen. Het vinden van een tandarts in Den Haag, zou dus geen probleem moeten zijn.

Hoe voorkom ik gaatjes?

Wil jij voorkomen dat je gaatjes krijgt? Dan is het verstandig om je tanden minimaal twee keer per dag te poetsen. Ook als je twee keer per dag je tanden poetst, kun je gaatjes krijgen. Wil jij dit dus echt tegengaan? Gebruik dan iedere dag Fluoride tandpasta. Fluoride maakt namelijk het tandglazuur harder. Om na het eten de bacteriën tussen de tanden te halen, heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een flosdraad. De flosdraad zorgt ervoor dat etensresten niet blijven zitten tussen de tanden. Natuurlijk is het ook van belang om niet te vaak op een dag te eten. Hier krijg je namelijk relatief snel gaatjes van. 

Wanneer heb ik een beugel nodig?

Om verschillende redenen kan het voorkomen dat je een beugel nodig hebt. Wanneer je te maken hebt met een grote overbeet, kan de tandarts een beugel aanraden. Welke beugel wordt aangeraden, hoor je altijd via de tandarts. Als je een beugel nodig hebt, wordt je doorgestuurd naar de orthodontist. De orthodontist gaat samen met jou kijken naar een passende beugel. Hier wordt ook gekeken hoelang je de beugel zal gaan moeten dragen. Ook kan het zo zijn dat je tanden simpelweg niet helemaal recht staan. De tandarts of orthodontist zal dan misschien geen beugel aanraden, maar mensen kiezen er toch vaak voor om er een te nemen zodat hun tanden mooi recht komen te staan.

- A word from our sposor -

spot_img

Waarom een tandarts bezoeken zo belangrijk is