Thuis ben je maar met een paar personen of misschien zelfs maar alleen. Je weet dan altijd precies wat er in je koelkast zit, wanneer het er in is gezet en wat de uiterste houdbaarheidsdatum is. Bij twijfel gooi je het eten dan weg. Maar zo werkt het in de horeca niet. Je werkt met meerdere mensen in de keuken en als je iedere keer als je twijfelt eten moet gaan weggooien is het einde wel een beetje zoek. Je zult hier dus een oplossing voor moeten vinden. Een goed begin is de aanschaf van een horeca koelkast. Een horeca koelkast is ruimer dan een gewone koelkast en daardoor overzichtelijker.

Gebruik de horeca koelkast op de juiste manier

Zo zet je het vlees en de vis altijd, goed verpakt, onderin de koelkast. Eventuele vlees- of vissappen kunnen dan niet druppen en de rest van de inhoud van de horeca koelkast bederven. Ook is het belangrijk om alle ingrediënten in bakken te bewaren en op deze bakken niet alleen te zetten wat de inhoud is, maar ook wanneer deze in de koelkast is gezet. Ook is het belangrijk om de horeca koelkast zeer regelmatig schoon te maken. Ook als deze nog schoon lijkt. Neem de tijd om de rubbers en de planken goed schoon te maken.

Kies je voor een koelkast met een glazen deur?

Je kunt kiezen voor een horeca koelkast met een dichte deur, maar ook voor een exemplaar met een glazen deur. Het voordeel spreekt voor zich. Door een glazen deur kun je precies zien wat er in de koelkast staat en kun je direct de juiste ingrediënten pakken zonder te zoeken. Dit bespaart veel energie en dat is weer beter voor je portemonnee. Het is bij een koelkast met een glazen deur nog belangrijker dat je de inhoud goed schoon en op orde houdt. Niet alleen in het kader van voedselveiligheid, maar ook voor het zicht.

Zet de koelkast niet te koud

Iedere koelkast heeft verschillende standen. Het is daarbij belangrijk om niet blind te varen op de aangegeven temperatuur. Een koelkast die te koud staat, kan ervoor zorgen dat de inhoud deels bevriest en daardoor niet meer bruikbaar is. Maar te warm is natuurlijk ook niet goed. Het is daarom altijd slim om een koelkastthermomenter te gebruiken en de temperaturen goed te monitoren. Door alle voedsel altijd op de juiste temperatuur te bewaren zorg je voor een langere houdbaarheid en dus voor meer voedselveiligheid.

- A word from our sposor -

spot_img

Voedselveiligheid begint met een horeca koelkast