Kaal worden. Veel mannen hebben er last van. Sommige op wat latere leeftijd, anderen helaas al vanaf een jaar of twintig of eerder. Vaak hebben kalende plekken een genetische oorzaak. In het begin is het misschien nog te verbergen met een bepaald kapsel of een hoofddeksel. Als het haar echt te dun wordt, dan zijn dit niet altijd opties meer. Voor de mannen die dan alsnog niet kaal willen, is er de mogelijkheid voor een haartransplantatie. In dit artikel leggen we je uit wat je ongeveer kan verwachten van een haartransplantatie

Wat gebeurt er precies bij een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden er haarzakjes uit de haarkrans van achter op het hoofd verplaatst naar het te behandelen gebied. De haarkrans is de benaming voor het haar aan de zijkanten en achterkanten van je hoofd. Dit haar valt (meestal) niet uit. De haarzakjes, ook wel grafts genoemd, blijven op hun nieuwe plek voor de rest van je leven haar produceren. Hiermee kan je kale plekken opvullen of je haarlijn dikker maken. De haarzakjes kunnen zowel in de hoofdhuid worden geplaatst als bijvoorbeeld in je wenkbrauwen als je hier ook last hebt van haaruitval.

Hoeveel haarzakjes heb je ongeveer nodig?

Niet alle haarzakjes kunnen gebruikt worden. Het is afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken hoeveel grafts er verplaatst moeten worden. Worden er te veel haarzakjes verplaatst dan loop je het risico dat de haardichtheid verslechtert in plaats van verbetert. In het donorgebied achter op je hoofd bevinden zich ongeveer 5.500 haarzakjes die gebruikt kunnen worden.

Wanneer zie je resultaat?

Tijdens de haartransplantatie worden er haarzakjes in de kalende plekken op je hoofdhuid geplaatst. Houd er rekening mee dat je niet meteen na de transplantatie het eindresultaat kunt zien. Houd er ook rekening mee dat er tussen twee en acht weken na de transplantatie haar zal uitvallen. Dit is normaal, want dit is het haar dat door het getransplanteerde haar heen groeit. Na ongeveer zes tot negen maanden, en in sommige gevallen zelfs langer, zal het haar uit de verplaatste haarzakjes beginnen te groeien. Hierna zal het blijven groeien.

Haartransplantatie in Nederland of in het buitenland

Haartransplantaties kunnen prima in Nederland uitgevoerd worden. Ook buitenlandse klinieken bieden haartransplantaties aan. Lees je altijd in over de mogelijkheden en neem een besluit dat het beste bij jou past.

Laat je informeren over de beste haartransplantatie kliniek en lees je vooral goed in over de opties en mogelijkheden. Hopelijk loop je binnen niet al te lange tijd weer rond met een kapsel waar jij gelukkig van wordt.

- A word from our sposor -

spot_img

Hoe werkt een haartransplantatie?