HomeAlgemeenBouw de band op kantoor

Gerelateerd

Bouw de band op kantoor

De meeste mensen werken vier of vijf dagen in de week. Als je zo vaak naar kantoor gaat, krijg je natuurlijk ook veel te maken met collega’s. Met de mensen die je vaak ziet, wil je goed omgaan maar op de werkvloer kan het nogal steriel aanvoelen. Je wilt je immers ook professioneel opstellen. Gelukkig kan je als werkgever en werknemer het één en ander organiseren om elkaar beter te leren kennen. In deze blog vertel ik je daarover, lees je mee?

Paaseitjes zoeken in de kantoortuin

Als het jaar begint, is het eerste feest: Pasen. We kunnen ieder feest aangrijpen voor iets extra’s en dat doen we ook graag. Met Pasen kan je als werkgever een paascadeautje personeel organiseren voor alle collega’s. Je kan het zo groot maken als je zelf wilt maar het ook klein houden en bijvoorbeeld alleen paaseitjes versturen.

De zomer op elkaar afgestemd

In de eerste helft van het jaar zitten niet zoveel algemene feesten en dus stevenen we al snel op de zomer af. Misschien wil je niet zomaar buiten werktijd met collega’s afspreken, er zijn in deze tijd ook andere manieren om collegiaal met elkaar om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van de vakanties. Niet iedereen kan tegelijk weg en als je met elkaar afstemt, kan dat gewaardeerd worden.

Even er samen op uit

De meeste bedrijven organiseren ook eens per jaar een teamuitje. Dat is supergezellig en is een informele activiteit waarbij men elkaar beter leert kennen, praat en spelletjes doet die bijvoorbeeld laten zien hoe iedereen werkt, denkt en samen in een groep functioneert. Al met al een gezellige ongedwongen dag.

Borrelen en cadeaus in december

Dan komen we bij de laatste maand, de maand van dit moment en daarin spelen natuurlijk de meeste feesten zich af. Versier het kantoor met lichtjes en kerst en zorg voor kerstcadeaus voor het personeel. Organiseer ook een borrel en laat op deze manieren aan het einde van het jaar de waardering vanuit het bedrijf naar het personeel blijken.

De beste wensen!

Dan is het einde van het jaar weer in zicht en kan je zien hoe de band met je collega’s en werknemers veranderd is over het jaar heen. Je ziet door deze extra’s en op deze contactmomenten hoeveel het kan bieden. Doordat de band met collega’s goed is, zal het ook prettiger werken zijn voor iedereen. Dat maakt dat de sfeer beter is en men ook productiever zal zijn. Win-win!

Trending