HomeAlgemeenHet water in de tuin

Gerelateerd

Het water in de tuin

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Daarom krijgen we ook vaker te maken met gebrek aan water. En dat terwijl het water in de tuin van onschatbare waarde is. In deze blog vertel ik je waar je het water in de tuin voor kan gebruiken, denk bijvoorbeeld aan het sproeien van de plantjes of voor het plezier van jezelf. Door alle onderwerpen lopen we even heen. Lees je mee?

Van geel naar groen

Als de zon fel schijnt, zien we al snel dat alle gazonnetjes van groen naar geel verkleuren. Gelukkig kan gras wel tegen een stootje en laat het over het algemeen geen langdurige schade achter aan je tuin, toch is het mooier als het lekker groen is in de zomer. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je water op gaat pompen als er droogte heerst maar in het geval dat dat niet zo is kan je best je gazonnetje een paar keer in de week sproeien zodat het een opkikker krijgt.

Plezier in de afkoeling

En uiteraard willen we als mensen ook lekker afkoelen als het warm is. Dit zou je kunnen doen door een zwembad in de tuin te laten installeren. Dan heb ik het niet over een opblaasbaar zwembad, maar een echt zwembad! Je kan een pomp online bestellen zodat het water schoon wordt gehouden. En zelfs het laten plaatsen van het zwembad hoef je niet allemaal zelf te doen, daar heb je met dit warme weer toch absoluut geen zin in? Maar als je juist van zo'n project houdt, kan je hier makkelijk gereedschap bestellen.

De plas in de tuin

Liever geen zwembad maar een natuurlijke bron van water in de tuin? Liever iets voor de dieren dan voor jezelf? Dan kun je ook een vijver in de tuin laten plaatsen. De dieren in en rondom je tuin zullen je er zeker dankbaar voor zijn. Voor je het weet heb je een koor aan kwakers in de tuin en dat is toch een vrolijk geluid om naar te luisteren, niet? Daarnaast ziet dat er ook nog eens heel erg mooi uit, het is een echte eyecatcher voor in de tuin.

Uit de grond opgeslagen

Met deze droogte kan het ook geen kwaad om het water dat wel naar beneden komt vallen op te slaan. Veel mensen hebben een waterpomp, of ton die het water zuivert en opslaat. Dat is heel erg handig voor het geval de waterdruk ineens wegvalt of als er droogte heerst. Eventueel iets om over na te denken dus, een echte praktische investering voor het huis.

Trending