Het studentenleven is niet makkelijk. Door de vele uren gespendeerd aan school, de dagelijkse reistijd en nog een beetje vrije tijd, is er weinig tijd om genoeg te werken. Daarnaast is nog het probleem dat student zijn vrij duur is. Schoolboeken, kamers, studiekosten die oplopen en alles wat verder nodig is voor school. Hier zijn een aantal tips om het studentenleven wat goedkoper te maken.

Tip 1: Studiespullen

Studiespullen zijn over het algemeen het duurste deel van het student zijn. Gelukkig zijn er goedkopere manieren om aan deze spullen te komen. Studieboeken kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk via sites zoals Marktplaats of Bookspot gekocht worden. Ook bol.com of Facebook kunnen goede helpers zijn. Naast studieboeken zijn laptops een musthave, maar deze kunnen erg duur zijn, wil je een beetje een goede laptop hebben. Een gebruikte laptop kan dan de oplossing zijn. Deze zijn voor minder te kopen en zullen niet ouder zijn dan drie tot vijf jaar, dus zeker nog goed te gebruiken. Tweedehands kopen is daarnaast beter voor het milieu, een voordeel wat makkelijk meegenomen wordt.

Op Marktplaats kunnen meubels trouwens ook goedkoop gekocht worden. Er zijn vele advertenties waarbij goed uitziende en werkende meubels voor weinig tot gratis verkocht worden. Het eventueel oplappen van de meubels zal veelal goedkoper uitvallen dan het kopen van hele nieuwe meubels.

Tip 2: Maaltijden

Iedere dag moet er gegeten worden. De kosten hiervan kunnen toch wel aardig oplopen in een week. Gezonder eten is een mogelijkheid. Groenten en fruit is namelijk relatief goedkoop, zeker wanneer dit op de markt wordt gekocht. Daarbij is thuis koken een goede manier om wat geld te besparen. Fast food lijkt bijvoorbeeld erg goedkoop, maar het geld gespendeerd aan een aantal fast food- maaltijden zal al snel meer zijn dan gedacht.

Met grotere porties krijgt iemand vaak meer waard uit zijn geld. Deze porties kunnen dan ingevroren worden, wat later weer tijd kan besparen. De laatste tip over maaltijden is een duidelijke: deals. Kijk per week eens wat er in de aanbieding is en wat hiermee gedaan kan worden. Boodschappen doen kan altijd goedkoper gedaan worden.

Tip 3: Uitjes en vakanties

Vele plekken en bedrijven begrijpen dat het studentenleven niet altijd even fijn is voor de portemonnee. Zij geven dan ook korting op vertoon van een collegekaart. Meestal scheelt dit een paar euro’s, maar iets is zeker beter dan niets!

Daarnaast kunnen vakanties ook goedkoper. Het last minute boeken van vluchten is bijvoorbeeld een goede manier om wat geld te besparen. Apart boeken is vaak goedkoper. Natuurlijk kan op vakantie gaan bij vrienden of familie niet vergeten worden!

Zo zijn er een paar voorbeelden om het studentenleven goedkoper door te komen.

- A word from our sposor -

spot_img

Goedkoper student zijn