Vind jij het niet erg om van huis weg te zijn en hou je ervan om te rijden? Dan is het beroep als vrachtwagenchauffeur perfect voor jou! Nederland kent al heel wat vrachtwagenchauffeurs maar er kunnen er nooit genoeg zijn! De transport wereld is namelijk een van de belangrijkste werelden in de hele samenleving. Om er voor te zorgen dat jij op zaterdagmiddag gewoon boodschappen kan doen is er toch echt genoeg vracht nodig om de supermarkt te bevoorraden, en daar zorgt een vrachtwagenchauffeur onder andere voor. Maar vrachtwagen chauffeur kan ook nog breder gezien worden door bijvoorbeeld het gebruik van een reachtruck. Dit is weer een ander deel van dit beroep maar ook zeker een heel erg leuk deel!

Voordelen

Maar net zoals elk beroep en elke baan heeft het zo zijn voor-en nadelen. Als vrachtwagenchauffeur ben je vaak onderweg. En voor velen is dit gelijk een groot voordeel. Geen saaie 9 tot 5 baan maar flexibele werktijden. Als vrachtwagenchauffeur wordt van je verwacht dat je met verantwoordelijkheden om kunt gaan. Als vrachtwagenchauffeur ben je veel op- en onderweg. Afhankelijk van wat voor soort transport je rijdt, kun je op deze manier een hoop mooie dingen zien. Niet alleen kom je in eigen land op plekken waar je nooit eerder bent geweest, maar als je internationaal transport rijdt, zie je ook nog eens wat van andere landen. Voor wie graag iets van de wereld (of van Nederland) wil zien, is dit dus een heel mooi beroep. Ook heb je als vrachtwagenchauffeur een hoop vrijheid. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat bepaalde goederen op tijd op een locatie zijn maar hoe je dat doet mag je helemaal zelf uitzoeken. En tegenwoordig kan je zonder C-rijbewijs al terecht bij transportbedrijven. Zij zijn namelijk bereid om (een deel) mee te betalen aan jouw omscholing zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan.

Nadelen

Een van de nadelen van vrachtwagenchauffeur zijn is dat je veel van huis bent. De meeste vrachtwagenchauffeurs zijn zo’n 300 dagen per jaar op de weg. En dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Als je vrijgezel bent en graag reist is dit natuurlijk niet zo’n probleem. Maar wanneer je een vriendin of vriend en kinderen hebt dan kan het best moeilijk zijn om zo vaak niet thuis te zijn. Ook ben je als vrachtwagenchauffeur altijd op de weg. En als van veel rijden houdt is dat prima maar het kan soms ook erg vermoeiend zijn. Je moet toch constant gefocust zijn en geen ongelukken veroorzaken. En met zo’n groot voertuig wat achter je aan sleept is uiterste concentratie dus noodzakelijk.

- A word from our sposor -

spot_img

Een stoere vrachtwagenchauffeur worden!