Kunststof is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een duurzame verbouwing. Misschien ben je geneigd om bijvoorbeeld met hout aan de slag te gaan, want dat was het meest duurzame materiaal, toch? Nou, dan ken je de voordelen van kunststof nog niet. Gelukkig zijn wij wel bereid om uiteen te zetten waarom die mooi afgewerkte dakrand en die nette koof in je keuken van kunststof zijn.

Kunststof als duurzaam materiaal

Allereerst willen we even wat rechtzetten over de negatieve lucht die om kunststof hangt. Kunststof wordt doorgaans nog te vaak met plastic spullen of zelfs met speelgoed geassocieerd. Dat werkt niet bepaald mee als we duurzaam aan de slag willen gaan met de binnenkant en de buitenkant van je huis. In de bouw wordt volop met kunststof gewerkt en jouw huis heeft gegarandeerd allerlei plekken en ruimtes waar kunststof is aangebracht. Zo bevindt kunststof zich meestal in de keuken. Als je een moderne keuken hebt, durven we wel te wedden dat jouw afzuigkap is afgedekt met kunststof platen. Deze kunststof platen vormen samen een koof. Een koof is een soort omlijsting en geeft je keuken een mooie uitstraling. Kunststof bevindt zich in deze ruimte met goede reden. Naast een nette afwerking, draagt kunststof hier namelijk ook bij aan een duurzame woning. Wat is er dan zo duurzaam aan kunststof?

Onderhoudsvrij en een leven lang genieten

Dat lees je goed. Kunststof is onderhoudsvrij en je kunt er een leven lang van genieten. Nu denk je misschien dat we overdrijven. Maar bedenk je eens hoeveel onderhoud je kwijt bent aan hout. Hout is weliswaar een natuurlijk materiaal, maar het is ook een materiaal dat regelmatige inspectie vereist. Neem nu de dakrand aan de buitenkant van je huis, die de muren en de dakpannen van elkaar scheidt. Met een houten dakrand kun je regelmatig de ladder erbij pakken. Dan zijn er weer vochtproblemen of er is weer ergens een plaag torren bezig. Bovendien is hout helemaal niet bestendig tegen weersomstandigheden. Dat betekent dat je ook eens in de zoveel tijd met een verfkwast aan de slag kunt. Geen van deze problemen duiken op bij kunststof als bouwmateriaal. Een kunststof dakrand is bij montage als gebruiksklaar. Geen verfkwasten, geen bestrijdingsmiddelen voor insecten en geen vochtproblemen.

Alles is te verkrijgen in kunststof

Of je tijdens je verbouwing nou een nieuwe dakrand wilt laten plaatsen, of je nou op zoek bent naar het beste materiaal voor een mooie koof in de keuken, of dat je eigenlijk niet eens weet waar je moet beginnen. We kunnen wel stellen dat kunststof de uitkomst biedt. Dit onderhoudsvrij en duurzaam materiaal zorgt in elke woning voor een leven lang plezier. Je klust ook nog eens lekker door, want alles is direct klaar bij plaatsing. Kunststof blijft lang mooi en gaat lang mee.

 

- A word from our sposor -

spot_img

Duurzaam verbouwen doe je met kunststof