Kun je je niet vinden in een Unisex wetsuit? Dan is een typische Dames Wetsuit wat je zoekt. Een Wetsuit Dames zijn precies ontworpen voor de lichaamsbouw van vrouwen en heeft daardoor extra ruimte bij de achterkant en de voorkant. Typische Dames Wetsuit zijn qua design zo ontworpen dat het passend is voor de dames markt. Denk aan felle en vrolijke kleuren en enkele wetsuits hebben zelfs een print. De zwemvesten van hetzelfde merk hebben vaak hetzelfde design, waardoor je een passende set hebt. Zo ga je flitsend het water op! Ook bij dames kun je kiezen tussen een rits op de voor- of achterkant van de wetsuit. Wat jij het liefste hebt. Een rits op de voorkant wordt ook wel een chestzip genoemd. De chestzip biedt meer bewegingsvrijheid op de rug. Bij de Dames Wetsuit kun je kiezen tussen verschillende typen wetsuits. Twee veel gebruikte types zijn de fullsuits en shortys. Een fullsuit heeft lange mouwen voor de armen en lange pijpen voor de benen. Een shorty heeft korte mouwen voor de armen en korte pijpen voor de benen. Fullsuits bieden naast meer warmte, ook meer bescherming in vergelijking met een shorty wetsuit. Diverse watersportmerken bieden een Wetsuit Dames aan, zoals JOBE en Magic Marine, maar ook Mystic, Rooster en Zhik.

 

Heren Wetsuit

 

Is een unisex wetsuit niet wat je zoekt? Kies dan voor een typisch Heren Wetsuit. Een Heren Wetsuit is precies ontworpen voor de lichaamsbouw van mannen. Hierdoor zijn de mouwen en benen vaak langer dan bij een Dames Wetsuit. Een Heren Wetsuit is qua design zo ontworpen dat het passend is voor de herenmarkt. Denk aan neutrale en donkere kleuren. Watersportmerken hebben vaak in dezelfde kleurstelling een zwemvest ontworpen die precies past bij de Heren Wetsuit. Hierdoor kun je op zoek naar de perfecte match! Bij een Heren Wetsuit kun je kiezen tussen een voor- of achterrits. De variant met de rits op de voorkant wordt ook wel een chestzip genoemd. Een chestzip biedt in tegenstelling tot een achterrits meer bewegingsvrijheid op de rug. Daarnaast heb je bij de Heren Wetsuit de keus tussen twee veel gebruikte typen wetsuits: de shorty en fullsuit. Een shorty heeft korte mouwen en broekspijpen. Een fullsuit heeft lange mouwen en broekspijpen. Meerdere watersportmerken bieden een Heren Wetsuit aan, zoals Prolimit, Hurley en Mystic.

 

Wetsuit 

 

Je hebt verschillende soorten wetsuits op het gebied van dikte. Dit verschil in dikte is bepalend in welke weersomstandigheden je de Wetsuit draagt. Hoe kouder de weersomstandigheden, hoe dikker de Wetsuit. In de lente en zomer worden vaak wetsuits van 3/2 mm gekozen. Als het heel warm kan ook gekozen worden voor een shorty. Dat is een Wetsuit met korte mouwen en korte broekspijpen. In de herfst en soms ook in de lente wordt vaak gekozen voor een dikkere dikte wetsuit. Bij deze Wetsuit is de dikte vaak 4/3 mm. In de winter wordt vaak gekozen voor een dikke Wetsuit. Dit is een Wetsuit van 5/3 of 5/4 mm. Soms zelfs een dikte van 6/3 oof 6/4 mm.

- A word from our sposor -

spot_img

Dames Wetsuit

Volgend artikel