Bij de keuze voor een buitenboordmotor is het belangrijk om te kijken naar welk soort boot dat je hebt. Bij een rubberboot is een kortstaart buitenboordmotor de beste optie. En bij de meeste zeilboten is een langstaart een betere keus. Verder moet je bij de keuze voor een buitenboordmotor kiezen uit een buitenboordmotor met besturing op afstand of met hand knuppel en met handstart of elektrische start.  De volgende stap is om te kijken welke snelheid de buitenboordmotor haalt in combinatie met jouw boot. De maximale snelheid voor een boot met een bestuurder zonder vaarbewijs is 20km/uur. Wanneer je een vaarbewijs hebt gehaald zijn er geen beperkingen meer aan hoe hard je boot kan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je overal vol gas mag varen.

Buitenboordmotorslot

Het is van groot belang dat je jouw buitenboordmotor goed beschermd tegen diefstal. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je bij je boot komt en dat je motor verdwenen is. Maar dan is de vraag welk buitenboordmotorlsot ga je kiezen, want er zijn nog wel wat soorten sloten op de markt. Je hebt sloten die om de knevels zitten van een motor. Knevels zijn de bouten waarmee je motor vastdraait aan de spiegel van de boot. Ook zijn er buitenboordmotorsloten waar je een kabel in kan steken. Deze kabel valt dan ook in het slot, en met de kabel kan je de boot vast leggen aan de steiger. Ook zijn er sloten waarbij je een van de twee knevels vast zet in plaats van alle twee.

SCM gekeurd

Je kan ook kiezen uit gekeurde sloten en ongekeurde sloten. Buitenboordmotorsloten worden gekeurd door een SCM-keurmerk. Dit keurmerk keurt sloten en kijkt dan naar hoe makkelijk het slot erdoor criminele af te halen is. Naast het gevoel dat je motor veiliger is, is er nog een andere reden om voor een SCM gekeurd slot te kiezen. Er zijn namelijk veel verzekeringsmaatschappijen die eisen dat een buitenboordmotor vastligt met een SCM-gekeurd slot. Het is dus de moeite waard om uit te zoeken wat er in de verzekering polis vermeld staat.

Ongekeurde sloten zijn daarentegen wel een stuk goedkoper dan SCM gekeurde sloten. Wanneer een boot en motor niet verzekerd zijn tegen diefstal. En wanneer de boot niet onbeheerd achterblijft wordt er ook wel vaak gekozen voor en ongekeurd slot. De reden hiervoor is vaak dat een ongekeurd slot veel goedkoper is en elk slot schrikt criminelen wel een beetje af.

- A word from our sposor -

spot_img

Buitenboordmotor

Vorig artikel
Volgend artikel