Bitcoin is de laatste jaren enorm populair geworden door de enorme prijsstijgingen. Bitcoin is namelijk een digitale munt waarmee jij betalingen kan verrichten. De blockchain, het hart van verschillende cryptomunten, zorgt ervoor dat het zonder tussenkomst van een bank mogelijk is om betalingen naar elkaar te versturen. Veel mensen kiezen er wegens de enorme prijsstijgingen voor om te beleggen in cryptomunten zoals Bitcoin, maar is dat wel zo verstandig? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel.

Waarom beleggen in bitcoins?

Cryptomunten zoals Bitcoin zijn opgericht om de vervelende en dure banken buitenspel te kunnen zetten. Dit is ook prima gelukt en dat weten de banken inmiddels ook. Daarom zijn er wereldwijd steeds meer banken die de blockchaintechnologie implementeren. De banken zijn niet gek en weten zelf ook dat cryptovaluta de toekomst kunnen zijn van het betalen. Door te beleggen in cryptomunten, beleg je dus in de toekomst. Houd er wel rekening mee dat beleggen in cryptomunten zoals Bitcoin zeer riskant is vergeleken met het beleggen in aandelen of obligaties. Dit heeft met de enorme schommelingen in prijs te maken die je kan bekijken op anycoindirect.eu

Rijk worden met bitcoins, is dit mogelijk?

Iedereen die bekend is met verschillende cryptomunten kent de verhalen van Bitcoin wel. Zo was er een pizzabakker die tienduizend Bitcoins kreeg voor twee pizza’s. Deze Bitcoins kosten toen nog maar 35 euro en diezelfde Bitcoins hebben nu een waarde van ongeveer 200 miljoen euro. Voor veel mensen is het helaas niet meer mogelijk om rijk te worden met Bitcoin. Dit heeft ermee te maken dat Bitcoin enorm in waarde is toegenomen en het vrij onrealistisch is dat 1 bitcoin miljoenen waard wordt. Rijk worden met Bitcoin is alleen mogelijk door te handelen in Bitcoin met gebruik van een hefboom. Dit is zeker niet aangeraden voor mensen die wat geld willen beleggen in cryptomunten. 

Kan ik geld verliezen met bitcoin?

Als jij wilt handelen of beleggen in cryptomunten zoals Bitcoin, dan moet jij er zeker rekening mee houden dat jij je inleg kan verliezen. Cryptomunten zijn erg gevoelig en dat kan je merken aan de enorme stijgingen en dalingen. Ook zijn er landen zoals China die het handelen en delven van cryptomunten verbieden. Veel professionele handelaren handelen of beleggen niet in cryptomunten wegens de enorme schommelingen. Het klopt inderdaad dat je vandaag veel winst kan behalen, maar je kan morgen ook alles weer kwijt zijn. Als je belegt of handelt in cryptomunten, moet jij altijd je emoties uitschakelen. Veel mensen denken constant na over Bitcoin verkopen of houden, maar dit zorgt er juist voor dat jij geld gaat verliezen. Emoties uitschakelen kan erg moeilijk zijn als je het bedrag niet kan missen en daarom moet je alleen met geld beleggen of handelen dat je daadwerkelijk kan missen. 

 

- A word from our sposor -

spot_img

Wat is Bitcoin?