EPDM dakbedekking staat er onder andere om bekend om gemakkelijk te plaatsen te zijn. Je zou hier dus zelf mee aan de slag kunnen. Je hebt namelijk geen vuur of andere gevaarlijke materialen nodig. Maar wat heb je eigenlijk wel nodig wanneer je EPDM gaat plaatsen op je platte dak? Daar willen we je in deze blog meer over vertellen, zodat jij zelf met de dakbedekking aan de slag kunt gaan! Wil je meer weten? Lees dan nog even verder.

De dakbedekking

Het voornaamste wat je nodig hebt is natuurlijk de dakbedekking zelf. Bij EPDM kopen heb je duidelijk de afmetingen van het dak nodig. Denk er hierbij aan dat je altijd nog wat ruimte over laat. Je kunt namelijk beter wat teveel materiaal bestellen dan te weinig. Wij raden aan om het dak eventueel door een specialist te laten opmeten. Zo ben je ervan verzekerd dat je genoeg dakbedekking hebt. Als je toch zelf aan de slag gaat met het opmeten van het dak, zorg er dan voor dat je twee metingen doet. Zo kun je controleren of de metingen kloppen en voorkom je dat je foute afmetingen doorgeeft.

Een duidelijke handleiding

EPDM folie is relatief gemakkelijk te leggen als je het vergelijkt met andere dakbedekkingen. Wel is het belangrijk om een goede handleiding te volgen. De handleiding vertelt je stap voor stap wat je moet doen en hoe je het beste te werk kunt gaan. Daarnaast is het fijn om af en toe even wat te kunnen opzoeken wanneer je het zelf niet meer precies weet. Op die manier kun je snel en gemakkelijk de dakbedekking leggen en heb je in een korte tijd de klus geklaard! Wij raden het dus zeker aan om een goede handleiding aan te vragen wanneer je kiest voor zelf EPDM leggen.

Lijm en prefab hoeken

Zoals we hebben verteld wordt EPDM dakbedekking niet door middel van vuur aan het dak gehecht. Er wordt namelijk een speciale EPDM lijm gebruikt om de dakbedekking vast te maken. Het is daarom noodzakelijk om deze lijm in huis te halen. Zorg er wel voor dat je genoeg lijm hebt. Ook hiervoor geldt; beter te veel dan te weinig. Daarnaast heb je ook prefab EPDM hoekstukken nodig. Deze hoeken breng je aan rondom de inwendige en uitwendige hoeken en rondom lichtkoepels. Deze zorgen ervoor dat de folie strak op het dak zit zonder dat er gaten of andere zwakke plekken ontstaan.

- A word from our sposor -

spot_img

Wat heb je nodig om EPDM te plaatsen?