HomeWonenWaarom muizenbestrijding over laten aan professionals?

Gerelateerd

Waarom muizenbestrijding over laten aan professionals?

Keutels op de vloer verraden de aanwezigheid van muizen in huis. Heel erg vervelend en je hebt als een malle over vallen in huis gezet. Je vangt zo nu en dan een muis, maar toch verdwijnen ze niet. Er lijken er steeds meer bij te komen. Ook in je zoon al een paar keer in de buurt geweest van de muizenval. Het laatste wat je wilt is dat hij met zijn hand in die val zitten. Maar hoe moet je er nu voor zorgen dat die muizen niet terugkomen en verdwijnen?

Oorzaak van muizen

Voordat de muizen verjaagd zijn, is het misschien handig om te weten waar ze überhaupt vandaan komen. Je hebt toch geen blok kaas voor de deur liggen? Dus waar komen die beesten op af? Zorg er in ieder geval dat er geen eten open en bloot op tafel of op de grond ligt. Je hebt dan misschien geen blok kaas liggen, maar het zou goed kunnen dat er etensresten door het huis liggen of dat die halve pizza al een week lang in de doos op de grond ligt. Genoeg aanleiding voor muizen om op af te komen.

Een andere reden waardoor die muizen in je huis terechtkomen, zijn kieren en gaten. Misschien had je dat gat bij de voordeur wel al gezien en je was al van plan het een keer te dichten. Zoveel haast was er verder niet bij, want zo groot is dat gat helemaal niet. Toch heb je je daar waarschijnlijk op verkeken en heb je hierdoor de deur wagenwijd opengezet voor de muizen. Welkom!

De bestrijding

De muizen zijn er en je weet nu waardoor ze in je huis terechtgekomen zijn. Hoe komt het dan dat je wel al een paar muizen hebt vermoord, maar ze toch terug blijven komen. Muizen planten zich heel snel en vaak voor. Met 6 tot 10 nesten per jaar met ongeveer 5 jongen per nest kan het heel snel gezellig worden in huis. De muizen zelf bestrijden heeft dus niet zo heel veel zin. Er komen er meer en meer voor terug.

Om bovenstaande reden is het verstandig om het muizen bestrijden over te laten aan professionals. Gediplomeerde bestrijders weten waar ze mee bezig zijn en weten als geen ander hoe je zorgvuldig en veilig de muizen je huis uitkrijgt. Heb je dus last van muizen, schakel dan zo snel mogelijk een professioneel team in. In je eentje ga je het niet winnen van de muis in huis.

Trending