Ben je van plan om deze zomer op vakantie te gaan? Dan moet je natuurlijk eerst nog een leuke bestemming vinden voor je vakantie. Er zijn namelijk veel mooie bestemmingen die je met je familie, of met vrienden kunt bezoeken. Costa Rica is een van deze mooie landen en staat waarschijnlijk niet direct op je lijstje. Het is een prachtig land in Centraal-Amerika en heeft veel mooie stranden. Je kunt ook op avontuur gaan in de jungle en enorme watervallen tegenkomen. Voordat je op vakantie gaat naar Costa Rica is het wel verstandig dat je je goed voorbereid op de vakantie. Het is namelijk niet altijd veilig in Costa Rica, kijk daarom ook goed naar het reisadvies. Daarnaast moet je kijken naar de inentingen Costa Rica, wat zijn de vaccinaties precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Geen vaccinatie, maar let op malaria

Er is geen vaccinatie voor malaria, maar het is wel een gevaarlijk iets. Malaria is een ziekte die wordt veroorzaakt door de beet, of steek van een mug. De verschijnselen van Malaria zijn hoge koorts, koude rillingen, spierpijn en braken. Dit komt ook voor in Costa Rica, maar in bepaalde specifieke gebieden. Het is daarom verstandig om pillen mee te nemen en anti-mug maatregel te treffen. Neem daarom bedekkende kleding mee, zodat de mug geen kans heeft om je te bijten.

Geen verplichte vaccinaties

Wanneer je van plan bent om naar Costa Rica te gaan, zijn er geen verplichte vaccinaties waar je rekening mee moet houden. Er zijn wel vaccinaties aanbevolen voor de reizigers die naar Costa Rica afreizen. Zo kan het verstandig zijn om een Hepatitis A vaccinatie te nemen, maar ook een rabiës vaccinatie. Dit staat namelijk voor hondsdolheid en kan in sommige gevallen zelfs dodelijks zijn. 

Gele koorts

Gele koorts is een ernstige tropische infectieziekte en deze wordt ook overgebracht door muggen. Vaccinatie voor Gele koorts is niet verplicht, maar wel aanbevolen. Het is wel verplicht voor reizigers komend uit een land met een hoogrisicogebied op Gele koorts. Als Nederlander hoef je hier geen rekening mee te houden en dat is natuurlijk handig. Toch kan het handig zijn om een vaccinatie hiervoor te nemen. De inenting is namelijk voor altijd en je hoeft deze niet meer opnieuw te nemen. Over het algemeen is het een handige vaccinatie voor inentingen buitenland.

 

- A word from our sposor -

spot_img

Leuke vakantie naar Costa Rica