EPDM dakbedekking is een populaire keuze voor de bedekking van platte daken. Buiten dat de levensduur ontzettend lang is, je vrijwel geen onderhoud hoeft te verrichten aan de dakbedekking en dat het materiaal milieu vriendelijk is, is het ook nog eens gemakkelijk te plaatsen. Je zou EPDM dakbedekking zelfs zelf kunnen plaatsen als je een beetje handig bent! Maar hoe doe je dat precies? Daar willen we je graag meer over vertellen.

De voorbereiding

Als je zelf EPDM gaat plaatsen is het belangrijk dat je alles goed voorbereidt. Begin dus met het opmeten van je dak en tel er per zijde ongeveer 20 centimeter bij, zodat je zeker genoeg dakbedekking hebt. Ook moet je rekening houden met de openstaande randen van de dakbedekking aan de zijkant. Je kunt vervolgens de dakbedekking en EPDM lijm gaan bestellen. Wanneer de dakbedekking is gearriveerd wordt het tijd om het dak vrij te maken van stof en vuil. Maak  het dak echt goed schoon, want op die manier kan de dakbedekking het beste worden aangebracht. Om het aanbrengen van de EPDM dakbedekking nog beter te maken dan kun je EPDM primer aanbrengen aan het oppervlak.

De plaatsing

Vervolgens wordt het tijd om de dakbedekking te gaan plaatsen. Vouw eerst de EPDM dakbedekking over het dak uit en zorg ervoor dat het gehele oppervlak gelijkmatig bedekt en verdeeld is. Daarna is het het beste om de dakbedekking een uurtje te laten rusten. De reden hiervoor is dat de spanning in de EPDM folie weg kan trekken waardoor het straks gemakkelijker is om het aan te brengen. Na het uurtje wachten moet je de EPDM folie over de kortste zijde tot de helft terug vouwen. Pak vervolgens kleine stukjes EPDM, van ongeveer twee meter per keer, en breng hier de EPDM lijm aan op het oppervlak. Wacht dan totdat de lijm vingerdroog is en leg de dakbedekking dan rustig weer over de ondergrond heen. Dit ga je vervolgens herhalen totdat je alles hebt gehad en dat is goed om te weten.

Nadat je de EPDM dakbedekking hebt gelegd

Nadat je de EPDM dakbedekking hebt gelegd kun jij tot wel 40 à 50 jaar doen met deze nieuwe dakbedekking zonder dat je hier onderhoud aan hoeft te verrichten. De dakbedekking is compleet waterdicht en UV-bestendig. Je dak is dus op optimaal beschermd en je kunt er dus wel even mee vooruit! Wij wensen je veel succes met het plaatsen van de EPDM dakbedekking.

- A word from our sposor -

spot_img

Hoe plaats je EPDM dakbedekking