HomeVrije TijdHet mooiste van Eindhoven voor een weekendje weg

Gerelateerd

Het mooiste van Eindhoven voor een weekendje weg

Eindhoven staat ook wel bekend als de lichtstad, en wellicht heb je de term ‘designstad’ voor Eindhoven weleens voorbij horen komen? Deze bijnaam heeft de stad gekregen doordat veel Nederlandse creatieve ondernemers zich in deze stad hebben gevestigd. Eindhoven is een bruisende en unieke stad, die ideaal geschikt is voor een weekendje weg in Nederland. Ben je benieuwd welke leuke hotspots en activiteiten de lichtstad je te bieden heeft? Lees dan snel verder! 

Design City Walk 

Ben je nog niet zo bekend met de stad Eindhoven? Dan kun je het beste beginnen met de design city walk. Dit is een route door de stad die je in een kleine twee uur kunt lopen. De route neemt je mee langs de Philips historie, tot bushokjes met jungle-thema, Dutch Design op straat en een experimental museum. Je ontdekt met deze route direct de veelzijdigheid van de stad. De route loopt ook langs een aantal leuke bezienswaardigheden, zoals:

  • Vielgut: een uniek winkelpand waar je zowel meubilair van Piet Hein Eek als een nieuwe spijkerbroek kunt aanschaffen. 

  • Het Oude Spoelhuisje (ook wel het droomhuisje vol hoop genoemd): Men zegt dat je, wanneer je het bordje op de gevel leest en één van de opdrachten uitvoert, extra geluk zult hebben. Het huisje fungeert ook als inkijkmuseum, waar je een mini-expositie kunt bekijken..

  • De Downton Gourmet Market: Aan deze (indoor) markt vind je tal van leuke tentjes met eten uit alle streken: van Mexicaans tot Aziatisch, of heerlijke desserts, je vindt het er allemaal. Het is een erg gezellige en gemoedelijke plek om lekker een hapje te eten of een drankje te doen. 

Strijp S

Dit gebied is een creatief deel in de stad van Eindhoven, waar je heerlijk kunt eten, shoppen of op stap kunt gaan. Je kunt hier een hele dag rondlopen en nog niet alles gezien hebben! Ga je Strijp S ontdekken? Ga dan in ieder geval even bij Yksi kijken naar wat toffe exposities. Bezoek Caffee Allee voor een goede kop koffie. Wil je een hapje eten? Ga dan naar Vershal het Veem, hier kun je heerlijk eten en drinken, maar ook heerlijke verse ingrediënten kopen voor thuis. 

Lekker dineren bij de Kazerne

In dit restaurant eet je je diner tussen prachtige kunst en kun je daarna even de aangrenzende ruimte bezoeken om een toffe expositie van Nederlandse ontwerpers te bekijken. Wil je lekker in het centrum van de stad overnachten? In de buurt van de Kazerne vind je misschien wel de mooiste hotels Eindhoven, in het hart van de stad! 

Trending