Heb je een nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar manieren om je woning zo uniek mogelijk in te richten? Dan is het opdoen van inspiratie altijd een goed idee! Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die gebruik maken van decoratieve materialen om deze vervolgens op een volledig nieuwe manier te gebruiken. Dit is met rolgordijnen niet anders. Ben je benieuwd op welke relatief onbekende manieren je een rolgordijn kunt verwerken in je interieur? Lees dan snel verder! 

 1. Het rolgordijn als afscherming

Heb je een kamer in huis die altijd rommelig is, zoals een kinderkamer? Dan herken je het vast wel: je zet de spullen aan het einde van de dag snel op een van de vrije planken in de kamer, maar ook op deze planken ziet het er nog rommelig en onrustig uit. Wil je dit oplossen? Bevestig dan een rolgordijn aan de bovenste plank en rol het gordijn helemaal uit om de plankjes af te schermen. Dit is niet alleen handig, maar ziet er ook nog eens erg netjes uit. 

 1. Grote apparaten verstoppen met een rolgordijn

Niet alleen voor planken vol met speelgoed, boekjes en andere spullen, maar ook voor grotere apparaten zoals wasmachines en drogers kan een rolgordijn perfect als afscherming dienen. Zo kun je een rolgordijn aan een plank boven je droger ophangen en deze helemaal uitrollen. De ruimte ziet er gelijk een stuk netter uit. Houd er bij het rolgordijnen kopen rekening mee dat je kiest voor een kleur die past bij je interieur.

 1. Een gepersonaliseerd rolgordijn in de kinderkamer

Wil je echt een unieke twist geven aan je interieur? Dan kun je, eventueel samen met je zoon of dochter, ook een wit rolgordijn kopen en dit samen versieren. Je hebt nodig: 

 • Een wit rolgordijn

 • Textielmarkers

 • Permanent markers.

 

Vervolgens kunnen jullie samen aan de slag met het ontwerp van jullie voorkeur. Zo heeft je dochter of zoon een volledig uniek rolgordijn dat met liefde gemaakt is en wat niemand anders heeft! 

 

 1. Een rolgordijn maken van tafelzeil

Wist je dat je zelfs van tafelzeil een eigen rolgordijn kunt maken? Als je een beetje handig bent is dit zo gepiept! Koop allereerst een tafelzeil met je favoriete opdruk, kleur of print en verzamel vervolgens de onderstaande benodigdheden:

 • Schaar

 • Meetlint

 • Naaimachine

 • Garen

 • Dubbelzijdig tape.

 

Dit waren de vier meest unieke manieren om een rolgordijn te verwerken in je interieur. Welke manier ga jij proberen?

- A word from our sposor -

spot_img

De leukste manieren om een rolgordijn te gebruiken