Wanneer je een kat in huis hebt weet je dat de kat vaak niet al te veel aandacht op zal eisen. Wel is het belangrijk dat je de kat soms de nodige aandacht geeft. Katten kunnen zichzelf erg goed vermaken in het huis. Het liefst gaan katten ook buiten het huis op pad om zo de nodige avonturen bij henzelf te beleven.  Met deze avonturen houdt de kat zichzelf bezig en krijgt hij om de zo veel tijd in ieder geval wat frisse lucht. Verder is het belangrijk dat de kat in het huis z’n behoeftes kan doen in een kattenbak en uiteraard moet de kat genoeg kunnen eten en drinken. Daarnaast is het verstandig om ervoor te zorgen dat de kat de kat het een en ander in huis kan doen om zichzelf te vermaken. Het is vooral belangrijk dat de kat, wanneer hij alleen thuis is, niet op de tafel zal gaan dansen. 

 

Krabpaal 

Daarom is het goed om te zorgen voor de nodige spullen voor een kat. Hierbij kan gedacht worden aan een krabpaal. De krabpaal kat zorgt ervoor dat de kat in het huis om de zo veel tijd even zal kunnen krabben aan deze paal. Een kat zal altijd willen krabben met de pootjes. Het is goed om daarvoor te kiezen voor een krabpaal, aangezien de kans anders relatief groot is dat de kat zal gaan kiezen voor een van de meubels in het huis. Deze kunnen door de kattenpoten flink beschadigd raken, waardoor het handiger is om te kiezen voor een krabpaal in huis. Door te krabben houden katten onder andere hun nagels op de juiste wijze scherp. Bovendien is het krabben bedoelt om de dode laag op de nagels te verwijderen. Het krabben heeft dus meerdere nuttige redenen. 

 

Verschillende varianten 

Om genoeg energie kwijt te kunnen is het aan te raden om te kiezen voor de juiste krabpaal voor de kat. Er zijn veel verschillende soorten van de krabpalen te vinden, waardoor er altijd een paal zal zijn die past bij jouw kat. Hierbij kan je de paal zo uitgebreid maken als je maar zou willen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een paal met een huisje bovenop, zal de kat ook even kunnen ontspannen boven op de krabpaal. Ook is het mogelijk om te kiezen voor palen waarin geklommen kan worden. Op deze manier kan de kat de paal niet alleen gebruiken om de nagels scherp te houden, maar ook om in te spelen.

- A word from our sposor -

spot_img

Alles om de kat in huis tevreden te houden